Saturday, August 14, 2010

Aamutuimaan

Aamuisin ehtii paljon, kun herää hyvissä ajoin. Ennen klo 10 olimme seuranneet kolme tuntia vesipalloilun puulaakiturnausta, juoneet aamukahvit, syöneet eväsleivät ja pelanneet yhden lapsen kanssa tennistä. Ennätin vielä ottaa muutaman kukkakuvankin. Harmi vain, kun loppupäivä ei tunnu jatkuvan yhtä vauhdikkaasti.

Meidän pienet vesipedot eivät saaneet tarpeeksi vesipallosta. Kun tilaisuus koitti he jäivät vielä varamiehiksi - vierailevalle joukkueella. Tämä kertoo aika paljon puulaakin luonteesta. Jos eivät omat tytöt ja pojat riitä, niin sitten lainataan toiselta joukkueelta. Lisäksi saa pelata monessa ikäluokassa. Tärkeintä on hauskanpito ja reilu meininki. Ja tietysti lajin oppiminen.


Kummastelen, miten kukat jaksavat tässä helteessä. Tänäänkin mittari on näyttänyt aamun jälkeen reilusti yli 30 C astetta.Opettaja kirjoitti toisella luokalla kiiltokuvavihkooni runon: "Kun sä poimit elon ruusun muista, että joka ruusun alla piilee piikki pistävä". Juurikaan muita hänen opetuksiaan en muista...

7 comments:

 1. Kauniita kukkakuvia! Meilläkin oli eilen 28 astetta lämmintä :) Tuo vesipallo on vähän harvinaisempi laji täällä päin...

  ReplyDelete
 2. Paljon sitä ehtiikin aikaisin aamulla;D
  Täällä on pitkälti yli 30 astetta,miten kukat kestävät,beats me....

  ReplyDelete
 3. Mari, kiitos. Olen ihan intoutunut meidän kukista. Vesipallo on uusi laji meidänkin lapsille ja joukkuekin on uusi. Tosin valmentaja on valmentanut lähes 15 vuotta ja nyt kokosi tällaisen junnujoukkueen loppukesän ajaksi.

  Yaelian, mietin että pitäisi yrittää joka aamu ampaista ylös vähän aikaisemmin ja yrittää huhkia, kun puhtia vielä riittää. Saisikohan sitä enemmän aikaiseksi. Kukat ja kasvit ovat ihmeellisiä, kestävät yllättävissä olosuhteissa.

  ReplyDelete
 4. Ihania kukkia!Itse olen hurahtanut ruusuihin..

  ReplyDelete
 5. Anne-Marie, olen yrittänyt saada myös auringonkukkia kasvamaan. Meillä taitaa oravat käydä kaivamassa siemenet ylös. Keväisin ovat myös napsimassa narsissien nuppuja.

  ReplyDelete
 6. Täällä riippuen kesästä auringonkukat kasvaa tai ei..ainakin minulla:( Normaalit kesät ovat liian lyhyitä ja kylmiä,että kasvaisivat kunnolla.Tänä kesänä ongelma on ollut varmasti kuivuus...

  ReplyDelete
 7. Anne-Marie, olen myös epäillyt että en osaa oikein auringonkukkia istuttaa. Mutta meillä on kyllä hirmuisesti oravia ja ne ennättävät joka paikkaan. Jotkut ihmiset näyttäisivät saavan kaiken kukkimaan, mihin koskevat. Minulla on vähän päinvastainen ongelma.

  ReplyDelete