Friday, July 30, 2010

Play it again, Sam

Joka kaupungissa tuntuisi olevan kauppa nimeltä "Play It Again, Sam". Niin meilläkin. Ja toinen "Play It Again", jossa myydään käytettyjä urheilutarvikkeita.Nämä jumalaiset punaiset kengät löytyivät paikallisesta vintage-putiikista. En voinut vastustaa.


Soljetkin ovat kuin korut.Ja löytyihän kengille myös käyttäjä. Mekko oli tänään koulussa, jalkineilla kävelyä vasta harjoitellaan.


Samasta kaupasta löytyi vanha kirja. Rahallista arvoa tällä ei ole.


Viimeksi kirja on lainattu 27. kesäkuuta, 1965."Jim and Jane are twins". Selvä peli, kirja tuli meille. Lisäksi ihastuin kirjan äidin asuun: 50-luvun muotia naisellisimmillaan.


Vanhojen kirjojen tuoksu on ihmeellinen, salamyhkäinen.
Kukahan tätäkin kirjaa on lukenut?

10 comments:

 1. Vintage-kaupoista voi löytää ihania aarteita.Vau,mitkä kengät!

  ReplyDelete
 2. Aivan ihanat kengät! Ja hauska tuo kirja :)

  ReplyDelete
 3. Noi kengät on kyllä kuin karkit, hyvä löytö!

  Löysin äidin kirjahyllystä hänen vuonna 1958 synttärilahjaksi saaman Anni Swanin Sara ja Sarri matkustavat. Se haisee vanhalle kirjalle ja on aika hauska lukea. Kaikki huutavat jatkuvasti "ihanata" :)

  ReplyDelete
 4. Heippa Johanna! Voi että, olin ihan sanaton, kun jätit viestisi koskien PB:tä mun blogiin... KIITOS Ihana Ihminen :-) Tsekkailin, että voi olla melko tyyristä noin isoa tavaraa kuin pöytä lähetellä yksittäisenä lähetyksenä sieltä toiselt puolelt merta, mutta jos epätoivo iskee, tiedän kenen luokse palaan!! Yritän nyt kysellä paikallisilta puusepiltä vähän tarjousta ja toivoa että jos vaikka kuitenkin saman tyylinen osuisi kohdalle Suomen puolella.

  Tosi upeat kengät kyllä, ei voi muuta sanoa. Tosi nätit. Silloin kun me asuttiin vielä Kanadassa, en löytänyt oikein ollenkaan mitään kivoja vanhojen tavaroiden liikkeitä. En tiedä eikö niitä sitten ollut vai enkö vain löytänyt. Olis ollut kiva penkoa!

  ReplyDelete
 5. Yaelian, kyllä vaan kun on onnea matkassa voi löytää jos minkälaisia aarteita. Osuin tähän kauppaan ihan sattumalta n. viikko sitten. Liike on ihan kotikulmilla, mutta olen aina vain mennyt ohi. Vaatteet olivat ihan peränurkassa, hyvä kun huomasin. Viikon näitä kenkiä yritin unohtaa, mutta ei onnistunut.

  Mari, eikös vain olekin! Jotenkin tuntuu, että kengät olivat ennen kauniimpia ja sirompia.

  Nanna, itsekin välillä huvittelen lukemalla vanhoja kirjoja. Anni Swan ja Iiris rukka oli yksi suosikkejani pienenä tyttönä - oli "ihanata" lukea sitä!

  Hannis, ikävä kyllä taitaisi tulla pöydälle toinen mokoma hintaa lisää jos sen laittaisi täältä matkaan. Mutta kuten sanoin, niin jos tällaiseen ratkaisuun päädyt niin autan mielelläni. Tiedän, miten kurjaa on kun jonkun asian saa päähänsä ja ei tahdo löytyä hankkimistietä. Suomesta on yllättävän vaikea saada monia tavaroita tänne Atlantin toiselle puolelle. Yllätyin esim. siitä, että Sokoksella ei ole ulkomaanpalveluja. Stockmann ottaa yhden pokkarin toimituskuluja 20 euroa...

  Minullakin on mennyt aikaa, kun olen oppinut löytämään kivoja antiikki- ja vintageliikkeitä. Valtaosin niissä täällä meidän kulmilla myydään aikamoista kukkua. Mutta muutama kiva löytö on ja täytyy esitellä ne joku kerta muillekin. Nyt jäi mieltä vaivaamaan 70-luvun sähkönsininen sifonkimekko...

  ReplyDelete
 6. Voi ihana, ihana kirja :).

  Vanhat kirjat on jotenkin niin ystävällisiä - se tuoksu ja tunnelma! Hamstrailen niitä itsekin kirjahyllyyn ja sitten joskus harvoin muistan niiden olemassaolon.

  Voi kun niitä saisi jotenkin esille.

  ReplyDelete
 7. Siis nuo kengät ovat AIVAN ihanat! Voisivat olla vaikka koristeena vaan...

  ReplyDelete
 8. Anne-Marie ja Anitra, minä katselen näitä kenkiä tässä työpöydälläni päivän mittaan tuon tuosta. Olen niihin aivan lääpälläni! Yleensä ole hyvin maltillinen jalkineiden kanssa, mutta nämä kyllä puhuttelevat.

  ReplyDelete
 9. ChoCo, haaveilen lasten leikkihuoneesta, johon voisin laittaa seinälle myös kirjanäyttelyn. Omat lapseni ovat jo tällekin kirjalle liian varttuneita, mutta ehkä joskus lapsen lapsille.

  ReplyDelete