Sunday, July 18, 2010

Banaanikakku


Sunnuntai-iltakahvin kanssa teki mieli jotain hyvää. Banaanit olivat jo vähän tummuneet, joten banaanikakkuhan siitä tuli. Muistan joskus lukeneeni uutisen, että banaanien tummuneet kohdat auttaisivat stressin sietämiseen... Oliko kyseessä hiiret vai ihmiset, en muista.

Ohje on simppeli:

2 kananmunaa
2 1/2 dl fariinisokeria (light brown sugar)
125 g voita (saahan tähän toki margariiniakin laittaa)
2 dl kermaviiliä (sour cream)
2 isoa banaania
50-75 g suklaata (Chirardellin 60% cacao chocolate on mun makuun)
4 dl vehnäjauhoja
1 tl (vähän reilu) leivinjauhetta
1 tl (vähän reilu) ruokasoodaa
vaniljasokeria teelusikka pari
kanelia (pari teelusikallista ainakin)
kardemummaa (pari teelusikallista - maun ja mieltymysten mukaan)
ripaus inkivääriä

1. Voitele kakkuvuoka jos on voideltavaa mallia.
2. Kakku paistetaan 200 C (385/390 F) asteisessa uunissa, napsauta uuni päälle.
3. Sulata voi kattilassa (minä kyllä pistän surutta mikroon).
4. Pehmennä banaani haarukalla.
5. Sulata suklaa vesihauteessa (minä kyllä pistän tämänkin mikroon).
6. Sekoita jauhojen sekaan leivinjauhe ja ruokasooda sekä mausteet.
7. Vatkaa kananmunat ja fariinisokeri vaahdoksi.
8. Lisää muna-sokerivaahtoon sulatettu voi, kermaviili, möyhennetty banaani ja sulatettu suklaa.
9. Sekoita jauhot varovasti taikinaan.
10. Kaada/kauho/lusikoi taikina kakkuvuokaan.
11. Paista kakkua 200 C asteisessa uunissa n. tunti. Paiston loppuvaiheessa (n. 15-20 minuuttia ennen tunnin täyttymistä) levittelen päälle yleensä leivinpaperin. Ei pinta pala.






Joskus sulatan pienen määrän valkosuklaata ja pursottelen sen ohueksi nauhaksi kakun koristeeksi. Nyt jäi valkosuklaat laittamatta.

No comments:

Post a Comment